Levering hver fredag - fragtfrit over 1000 kr.

HEMMELIGHEDEN BAG DEN PERFEKTE STEG

Kamsteg, nakkesteg, skinkesteg, ribbenssteg, porchetta eller ribbensteg? Der er mange stege på en gris og alle stege fra vores grise smager fantastisk, og i sidste ende er det selvfølgelig en smagssag.

(Skinkesteg fra vores danske sortbrogede landracegrise)

Opskrift på den perfekte flæskesteg
Opskriften kan bruges til alle vores stege. 

  • Tænd ovne på alm.varme 120-130 gr. Læg stegen med sværene nedad i kogende vand i 20-30 min., så det netop dække svær og fedt på stegen.
  • Tag stegen ud, og vend den med sværene opad.
  • Gnid sværene med salt og sæt laurbærblade i.
  • Steg i cirka 3 - 3,5 time - stadig ved 120-130 grader. Stegen skal være 60-65 grader.
  • Tag stegen ud og hæld det meste af skyen fra - den skal du bruge til sauce.
  • Skru ovnen op til 250 grader (stadig almindelig varme) og sæt stegen ind til sværene begynder at puffe op - det tager alt fra 25-50 minutter.
  • Hæld fedtet i en beholder og gem det til krydderfedt eller til at stege dine grøntsager i.

 

Og husk altid at at handle lidt ekstra hud til flæskesvær, så der er til alle:=) 

OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVEDE FLÆSKESVÆR

  • Lav en saltlage af 1 del salt og 10 del vand.
  • Læg de skårede strimler hud i lagen og sæt på køl i 24 timer.
  • Læg de saltede strimler i et stort fad eller en dyb bradepande med bagepapir.,
  • Bag dem i ovn på 190° i 55 min. Hæld fedtet fra, rør i sværene og sæt dem ind i ovnen endnu 55 min. Nu skulle de være poppet, sprøde og lækre. Lad dem køle på fedtsugende papir.