HEMMELIGHEDEN BAG DEN PERFEKTE STEG
Kamsteg, nakkesteg, skinkesteg, ribbenssteg, porchetta eller ribbensteg? Der er mange stege på en gris og alle stege fra vores grise smager fantastisk, og i sidste ende er det selvfølgelig en smagssag.
(Skinkesteg fra vores danske sortbrogede landracegrise)
Opskrift på den perfekte flæskesteg
Opskriften kan bruges til alle vores stege.
-
Tænd ovne på alm.varme 120-130 gr. Læg stegen med sværene nedad i kogende vand i 20-30 min., så det netop dække svær og fedt på stegen.
-
Tag stegen ud, og vend den med sværene opad.
- Gnid sværene med salt og sæt laurbærblade i.
- Steg i cirka 3 - 3,5 time - stadig ved 120-130 grader. Stegen skal være 60-65 grader.
-
Tag stegen ud og hæld det meste af skyen fra - den skal du bruge til sauce.
-
Skru ovnen op til 250 grader (stadig almindelig varme) og sæt stegen ind til sværene begynder at puffe op - det tager alt fra 25-50 minutter.
- Hæld fedtet i en beholder og gem det til krydderfedt eller til at stege dine grøntsager i.
Og husk altid at at handle lidt ekstra hud til flæskesvær, så der er til alle:=)
OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVEDE FLÆSKESVÆR
- Lav en saltlage af 1 del salt og 10 del vand.
- Læg de skårede strimler hud i lagen og sæt på køl i 24 timer.
- Læg de saltede strimler i et stort fad eller en dyb bradepande med bagepapir.,
- Bag dem i ovn på 190° i 55 min. Hæld fedtet fra, rør i sværene og sæt dem ind i ovnen endnu 55 min. Nu skulle de være poppet, sprøde og lækre. Lad dem køle på fedtsugende papir.
