Porchetta med sprød svær
Porchetta - i vores køkken på Birthesminde
- Start med at tørre slaget af med noget køkkenrulle, så det er helt tørt.
- Åben porchettaen og giv den god med salt og peber.
- Jeg lægger en del krydderurter ind i porchettaen, her på billederne har vi lavet den med timian- men det kunne også være salvie, rosmarin eller lign.
- Stegen rulles sammen igen og bindes med bomulds snor.
For at sikre sprøde svær koger jeg altid huden i kogende vand.
- Tag jeres bradepande/ovnfaste fad og hæld kogende vand i bunden.
- Læg stegen ned i vandet og sæt fadet ind i ovnen på 200 grader. Vend porchettaen hver 10 min - indtil alt huden (hele vejen rundt) er blevet kogt i vandet.
- Hæld lidt af vandet fra, så der kun er lidt vand i bunden. (så den ikke brænder på)/ Alternativt læg porchettaen op på "stegeholder" hvis du har sådan en.
- Skru ned på 110-120 grader og steg porchettaen i 2,5-3,5 timer (lidt afhængig af størrelsen)
- Skur op på 220 grader.
- Vend løbende prochattaen så sværene bliver sprødt hele vejen rundt. Det er i denne process at de skal poppe og og blive helt fantastiske lækre:=)
God fornøjelse